Comprehension
1 – 2) Read the Korean sentence and answer the question after it:

1) 저는 밥을 먹기 전에 운동을 하고 싶었어요. 하지만 저는 너무 피곤했어요. 운동하지 않았어요.

When did you exercise?

a) Before eating
b) After eating
c) I didn’t exercise
d) After I slept

2) 탁자가 의자보다 더 크고 침대는 가장 컸어요

Which of the following is the smallest?

a) Chair
b) Table
c) Desk
d) Bed

3 – 4) Read the following and answer the next two questions:

예쁜 여자가 저의 누나예요
똑똑한 남자는 저의 아버지예요
작은 여자는 저의 여동생이에요
잘생긴 남자는 저의 남동생이에요
아름다운 사람은 저의 엄마예요
3) Who is your older sister?

a) the beautiful person
b) the pretty girl
c) the small girl
d) the smart girl

4) Which best describes your father?

a) handsome
b) smart
c) small
d) pretty

5) Choose the incorrect sentence:

a) 저는 귀엽단 여자를 좋아해요
b) 그 여자는 어려운 시험을 보고 있다
c) 저는 저의 누나의 이름을 불렀어요
d) 저의 아버지는 저 먼 집에서 살고 있어요

6) Choose the incorrect sentence:

a) 나는 남동생 두 명이 있어
b) 3년 전에 저는 의사가 되고 싶었어요
c) 저는 아무데나 먹고 싶지 않아요
d) 영화를 본 후에 친구들을 만났어요

7 – 8) Choose the correct answer to the following two Korean questions:

7) 점심으로 뭐 먹었어요?

a) 6시에 먹었어
b) 엄마랑 먹었어
c) 집에서 먹었어
d) 아무것도 먹지 않았어

8) 사람 몇 명 만날 거야?

a) 세 명
b) 아무도 만나지 않았어
c) 세 명 만나지 않았어
d) 명동에서 만날 거야

9 – 10) Read the Korean sentences and answer the following two questions:

4년 전에 한국에서 살았다
4개월 후에 한국에서 의사가 될 것이다
4주 후에 한국에 갈 것이다
네 시간 동안 잤다
4분 안에 친구가 올 것이다

9) At what point will/did you live in Korea?

a) 4 years ago
b) 4 years from now
c) now
d) I’ve never lived in Korea

10) What will happen within the next 4 minutes?

a) My friend will come
b) I will fall asleep
c) My friend will leave
d) I will wake up

Grammar
11) Which of the following is not conjugated to the future tense?

a) 저는 밥을 먹겠어요
b) 저는 밥을 먹을 것입니다
c) 저는 밥을 먹을 거예요
d) 저는 밥을 먹고 있어요

12) Choose the incorrect usage of honorifics:

a) 저는 친구를 만났습니다
b) 제가 친구를 만나기 전에 엄마랑 싸웠어
c) 너의 한국어실력이 빨리 늘었어
d) 나는 과일을 먹고 싶어

13 – 14) Which particle can replace the particle underlined in the sentence?
13) 저는 한국에서 캐나다까지 비행기를 열두 시간 동안 탔어요

a) 로
b) 에게
c) 부터
d) 만

14) 지난 여름에 한 달 동안 친구들이랑 미국에 갔다

a) 에 대해
b) 과 함께
c) 을 위해
d) 에게서

15 – 16) Fill in the blank of the following sentence with the correct particle:

15)

– 빵을 샀어?
– 아니요 사과___ 샀어요

a) 만
b) 까지
c) 가
d) 에

16)

그 차를 왜 샀어요?
저의 아내_____ 주고 싶어요

a) 들
b) 에게서
c) 에게
d) 부터

17) Choose the correct sentence:

a) 문이 닫았다
b) 수업이 끝냈다
c) 불을 끄졌다
d) 창문이 열려 있다

18) Choose the word that can be placed in all three situations:

저는 모자를 ______
편지를 _____ 전에 생각했다
그런 물건을 많이 _____

a) 들다
b) 쓰다
c) 걸리다
d) 가다

19 – 20) Choose the most natural answers to fill into the blanks:

19)
지금 뭐 해?
나는 지금 친구와 영화를 보 __________

a) 고 있어
b) 아져
c) 았어
d) 지 못해

20)

도서관에서 누군가 있어요?
지금 ______ 없어요.

a) 아무데도
b) 아무도
c) 아무나
d) 아무거나

Answers
1) C

2) A

3) B

4) B

5) A

6) C

7) D

8) A

9) A

10) A

11) D

12) B

13) C

14) B

15) A

16) C

17) D

18) B

19) A

20) B