Φεύγω επειδή οι τοίχοι δε με χωράνε και όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε άσχημες ιστορίες. Και είμαι ήδη πολύ απασχολημένη προσπαθώντας να τις ξεχάσω, για να με βλέπουν κάθε μέρα και να με χαιρετούν. Φεύγω, επειδή τα πάντα είναι εδώ. Κι έχω σιχαθεί τόσο να επαναλαμβάνω μετά από σένα, που θα ήθελα μια φορά να πω κάτι δικό μου.

Abusive image

Για να είμαι ειλικρινής, η αγάπη είναι που με σκότωσε. Όχι η δική σου, που ήταν απών παντού, αλλά εκείνη που ήταν πανταχού παρούσα, και με τράβαγε πίσω κάθε φορά που ήθελα να πηδήξω. Δε λέω, με έσωσε εκατομμύρια φορές, άλλα δε θέλω να μου στερείτε άλλο η δυνατότητα τη επιλογής. Την ελευθερία μου θέλω κι ας την πληρώσω με τη ζωή μου. Κι ας χαθώ, κι ας βρεθώ στην αμαρτία. Γλυκιά είναι η αμαρτία άμα δε σε στοιχειώνουν οι ενοχές.

quotes, sinner, and slave image

Το νου μου τον έχω, και τον συμβουλεύομαι, και υπόσχομαι να τον προσέχω, ακόμα κι όταν η καρδιά είναι στο διαπασών. Γιατί έτσι του ταιριάζει. Κουράστηκε τόσο πολύ να απομνημονεύει άστοχα ορισμούς, που ίσως συμφωνήσει να το διαλύσουμε. Ίσως και να πέθανε κάπου στα ξενύχτια, μεταξύ των υποχρεώσεων, και να έχω τρελαθεί. Το ελπίζω. Έτσι θα τρέχω και θα τρέχω, μέχρι να πεθάνω κι εγώ, κάπου καλύτερα από ένα μάτσο σχολικά βιβλία και τετράδια που γράφουν παντού το όνομα σου.

simpsons, the simpsons, and grunge image

Δεν φταις καθόλου γι' αυτό, ακόμα το αναγνωρίζω. Απλά έτυχε. Και ανάθεμα την τύχη μου, και τις σκέψεις μου που είναι άλυτοι κόμποι. Και θα αποδειχθεί μοιραίο να προσπαθήσεις να τους κόψεις, αλλά αν προσφέρεσαι, είμαι μέσα. Θα ήταν τιμή μου να πεθάνω από το χέρι σου.

drawing image

Μάλλον τα χάνω. Μακάρι να τα χάνω. Ήταν πολλά όλα αυτά για μένα και δεν προσαρμόζομαι. Καλύτερα να μην είμαι πια εγώ. Γιατί όσα ήμουν τ’ αγαπούσα, αλλά λίγα έμειναν, και δεν αξίζουν καν ένα δεύτερο βλέμμα, πόσο μάλλον ένα χαμόγελο. Πόσο θα ήθελα ένα χαμόγελο...Ένα από 'κείνα που φωτίζεται το πρόσωπό σου. Και λέξεις! Δεν είναι ανάγκη να βγάζουν νόημα. Απλά να ακούσω τη φωνή σου, καθαρή σαν το νερό του ποταμού, και τα οράματα των ανθρώπων με ισορροπία. Γι' αυτό πρέπει να φύγω. Και γι' αυτό μένω και έχω ριζώσει και με δυσκολία κυλάω. Αλλά κυλάω. Που πάει να πει πως υπάρχει ελπίδα.

“I feel a thousand capacities spring up in me. I am arch, gay, languid, melancholy by turns. I am rooted, but I flow.”
― Virginia Woolf, The Waves
Temporarily removed
Give the rest of my mental rant a read. If you're a bit wrong in the head that is.