- Να σου κάνω μια ερώτηση; Πιστεύεις πως υπάρχει η τέλεια μέρα;
- Τι;
- Τέλεια μέρα. Από την αρχή μεχρι το τέλος. Μια μέρα όπου τίποτα κακό ή θλιβερό ή συνιθισμένο δε συμβαίνει. Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν;
— Όλα τα Φωτεινά Μέρη, Τζένιφερ Νίβεν
bird, hand, and photography image

Οι τέλειες μέρες είναι γι’ αυτούς που δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
Που τους αρκεί λίγη τυλιγμένη ουσία να γεμίζει επαρκώς τον χώρο μεταξύ των δακτύλων, και το δωμάτιο με καπνό.
Που τη βρίσκουν μέσα στο μυαλό τους, συντροφιά με κάποιο ξεχασμένο σκοπό που αντικατοπτρίζει το συνεχώς εναλλασσόμενο χρώμα της ψυχής τους.

Οι τέλειες μέρες είναι γι’ αυτούς που δεν κάνουν όνειρα.
Που ζουν τοπικά και ξέρουν απ' έξω τα παιδικά τους παραμύθια, παραμένοντας όμως αδιάφοροι στις ιστορίες του μέλλοντος.
Που δεν έχουν βάλει όρια στις κρυφές επιθυμίες τους, και δεν έχουν συγκεκριμενοποιήσει την ευτυχία τους.

Τέλος, οι τέλειες μέρες ανήκουν στους απλούς οπτιμιστές, που βρίσκουν την ευκαιρία να χορέψουν τσα-τσα κάθε φορά που ζωή τους παίρνει ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω.
Που θα έχουν αδιάρρηκτη πίστη στον προορισμό, ακόμα και α έχουν προηγηθεί χίλιες λανθασμένες στροφές.

american horror story, drugs, and evan peters image Temporarily removed quotes, truth, and sad image disney, film, and movies image

Έτσι, οι πρώτοι ζουν μέσα στα όρια της φαντασίας τους. Καταδικασμένοι να αποικούν το περιθώριο. Ο καθένας αυτοφυλακισμένος στη δική του ψευδαίσθηση, πως βρήκε μια όαση στην απέραντη έρημο της ύπαρξης.

Οι δεύτεροι κοιμούνται ένα ύπνο χωρίς όνειρα και εφιάλτες. Οι τέλειες μέρες βρίσκονται στο απροσδιόριστο μέλλον, και μια σειρά από αυτές, θα έχει τη δύναμη να τους ξυπνήσει από το λήθαργο της μεσοκρατίας.

Οι τελευταίοι είναι εύθραυστοι. Όταν δεχτούν ένα γερό κτύπημα από το περιβάλλον τους, κάποιοι δεν θα επιβιώσουν. Άλλοι θα αλλάξουν θεό και θα προσαρμοστούν στην καινούρια τους αλήθεια, και το τέλος των τέλειων ημερών.

car, cigarette, and smoke image

Επομένως, οι τέλειες μέρες τελειώνουν στο χαμό, ή στο ρεαλισμό. Πολλοί από μας θα περπατήσουν ένα επιπλέον μίλι στην έρημο, μόνο για να βρουν κι άλλη έρημο. Κάποιοι θα παραστρατήσουν και θα εθιστούν στην περιστασιακή έκσταση ενός νόθου σκοπού- ενός τέλειου λεπτού. Και όσοι από μας μείνουν να προχωρούν σταθερά σ' αυτό το κατά κανόνα ανέλπιδο ταξίδι, θα αρκεστούν στις πολύ καλές μέρες · γιατί η ιστορία ξεχειλίζει από τέτοιες.

Για περισσότερες προσωπικές ανακαλύψεις