Szerintem mindenkinek van olyan időszaka amikor arra gondol, hogy fel kellene újítani a ruhatáram. Ebben szeretnék egy kicsit a segítségetekre lenni és egy pár tippet adni!
Van pár fontos szempont amelyek szerint csoportosíthatjuk ruháinkat. Én három szempontot szedtem össze, melyek közül csak kettőnél lehetek a segítségetekre.

A szempontok a következők:
- Évszaknak megfelelő ruházat!
- Hová veszem fel?
- Önmagam legyek!

Évszakok

Én csak három pont szerint csoportosítok, ugyanis az őszt illetve a tavaszt ruha szempontjából hasonlónak veszem.

Tél

fashion, winter, and divat image
Itt most az isten igazi hideg időkre gondolok!

Kezdjünk lentről fölfelé:

- Csizma: szerintem nem árt ha van egy lapos illetve egy magas sarkú csizmád. Fontos hogy színben és fazonban te legyél és hogy hasonlítson a kabátodhoz.

- Zokni: tudom butaságnak tűnik, de ilyenkor nagyon fontos, hogy meleg és hosszú zokniban legyél, ha esetleg kilátszik a csizmából akkor mindenféleképpen menjen a színe a szettedhez!

- Nadrág: tudom, mostanában népszerű a szakított farmer, nekem is tetszik, de ezekben a hónapokban próbáljunk olyan nadrágot hordani ami meleg.

- Felső: ilyenkor majdnem mindegy milyen felső van rajtad, ugyanis általában pulcsiban vagyunk egész nap.

- Pulcsi: na és itt is van, ebből a ruhadarabból minimum ötöt össze kell hogy szedjünk, persze ez nem feltétlen pulóver kell hogy legyen, takarhat ez farmer kabátot vagy amit szívesen hordasz, a lényeg hogy ilyenkor ez legyen az ami a legszembetűnőbb a csizmával összhangban.

- Kiegészítők: mit is mondhatnék egy csini sál, esetleg karkötő egy jól kiválasztott öv vagy karóra, illetve a kihagyhatatlan gyűrűk. A fontos hogy ezekből soha nem vegyünk fel túl sokat és persze nem is muszáj őket viselni.

Átmenet

fashion, outfit, and clothes image
Igen, ez takarja a tavaszt, illetve az őszt!

- Lábbeli: itt el lehet engedni a fantáziát, valaki ilyenkor is hord csizmát, valaki pedig bolondnak tartja ezeket az embereket, a lényeg hogy neked mi a kényelmes és az öltözékedhez illő. Én személy szerint ilyenkor tornacipőben mászkálok, szerintem ez mindenkinek jól áll.

- Zokni: igen, itt is szempontnak tartom, ugyanis itt szembetűnő és ha a cipőhöz megfelelő színt választunk akkor lesz az tökéletes vagy válasszuk a titok zoknit.

- Nadrág: ekkor érdemes elővenni azokat a bizonyos szakított farmereket, ilyenkor nem fogsz benne fázni és divatossá is teheted a szettedet. A hosszú nadrágok ezeregyféle változatát hordhatod.

- Szoknya: persze amikor jön a jó idő ezek a ruhadarabok is előkerülhetnek. Bátran lehet őket hordani amíg ízlésesek.

- Felső: az én véleményem a következő, ilyenkor praktikusnak látom ha hosszú ujjú nem túl vastag felsőket hordunk. Ezeket nagyon jól lehet párosítani szoknyával és csak egy bőrkabátot vagy hasonlót felkapsz és ezek levételekor sem fagy meg a karod.

- Pulcsi: lehet a rövid ujjú felsőket ezekkel kombinálni, de ha megfelelő mennyiségű hosszú ujjú felsőd van akkor ezeket tartogathatod a téli nagy hidegre.

- Kiegészítők: ilyenkor jönnek a harisnyák, a nyakláncok és a napszemüvegek plusz kiegészítőként.

Nyár

fashion, style, and outfit image
A legtöbbek által várt nagy meleg!

- Lábbeli: szandálok, magas sarkú cipők vagy tornacipők, teljesen mindegy!

- Nadrág: vannak akik örökké hosszú nadrágot hordanak, de néha ezeknek az embereknek is melege van és persze jönnek a rövid nadrágok! Mintás vagy farmer, mindegy a lényeg hogy te hord szívesen.

- Szoknya: hordhatod az ősszel vagy tavasszal hordott darabokat de persze vehetsz fel merészebbet is.

- Overálok: ohh igen mindegy milyen hosszú vagy rövid, itt az idő hogy felvedd!

- Ruhák: ha már overál akkor jöjjenek a nyári kis ruhák, ami csak tetszik!

- Felsők: ilyenkor kell nagy hangsúlyt fektetni ezekre a darabokra, milyen rövid, milyen fazon, milyen színű, ezeket csak te mondod meg! A lényeg a melltartó, megfelelő színű legyen és ha kell pánt nélküli vagy csak tapasz, lényeg hogy tudd mihez mi való!

Hová veszem fel

Otthon

girl, hair, and home image

Nem hiszem, hogy túl sokat kellene erről írnom, egy kényelmes mackó vagy rövidnadrág, egy egyszerű felsővel és pulcsival. Nekem ezek általában azok a darabok amelyeket ilyen ruhatár cserénél félrepakolok.

Hétköznapok

cafe, caffee, and girl image

A nem túl kirívó ruhadarabok. Amiket előzőleg leírtam.

Bulik

Temporarily removed

Ez egy nehéz döntés, mindig törekedj arra, hogy ne fázz és ha bent is tartózkodtok legyen mit levenned, hogy a kinti levegőben nehogy megfázz. Öltözz vadabbul és használd a hosszú ujjú felsőket! Nyáron ilyenekkel nem kell foglalkozni. És használj csini kiegészítőket!

Remélem segített ez a pár szempont, utólag elolvasva lehet hogy mindez evidens, de én amióta rendet raktam a fejemben és ezek szerint a szempontok szerint vásárolok, nincs felesleges ruhadarabom. Mindig megnézem hogy mi hordható több évszakban, és hogy van e egy bulihoz illő szettem. Ezek alapján te is össze tudod írni magadnak hogy miből hány kell. Csak az ízlésed kell még mindehhez.