Karta Novac pripada grupi karata s pozitivnim značenjem. Dominantna boja na karti je smeđa , pa u psihološkom smislu ova karta pobuđuje smirenost, te osjećaj sigurnosti I olakšanja.

Drvena kutija nalik škrinji za blago ii nakit, smještena na stolu jest nešto što je svaka obitelj imala, u čemu su se čuvale obiteljske dragocjenosti,a nerijetko se u njih spremao miraz za buduće nevjeste odnosno dota koju se nosilo u novu kuću. U današnje vrijeme ovakve škrinjice služe damama za nakit dok se dragocjenosti čuvaju u sefovima. Na vanjskom rubu škrinje prikazana su dva lančića izrađena od dragog kamenja obzirom das u zelene odnosno ljubičaste boje može se zaključiti da se vrlo vjerojatno radi o Smaragdu odnosno Topaz-u. Svežanj novčanica kao , te zlatnici sugeriraju pokretnu imovinu a u današnja vremena mogu se povezati s kripto valutama vrijednosnim papirima, dionicama. U pozadini se nalazi zatvorena vreća čiji sadržaj se ne može točno utvrditi što sugerira da osim imovine za koju se zna da postoji,postoji I ona koja se kao takova nalaze negdje sa strane, npr u institucijama poput banke, štedionice.

Osnovno značenje karte je Novac. Proširena značenja karte su: Nenadano bogatstvo,riješeni životni problemi,novi prijatelji,sređene prilike,blagostanje,uspjeh,zdravlje,slavlje, raskoš,ulaganja, nasljedstvo, kripto valute, investicijski fondovi, banke, novac od ilegalnih poslova, dragulji, vrijednosni papiri, mjenice, veća plaća, veći kredit/ pozajmica, prosperitet, prekomjerna težina, smirenost, materijalizam, stabilnost, starine, dobar poslovni projekt ili ulazak kapitala u posao tj povećanje istog.

U emocionalnim pitanjima bilo da ste sami ili u vezi / braku nemojte smisao I sreću istog tražiti u novcu ili materijalnim vrijednostima. Novac kao takav zasigurno jest nešto što vama samima odnosno vašem partneru / obitelji može pružiti jedan lagodniji način života,egzistencijalnu stabilnost I smirenost, no njime nikada nećete moći kupiti nečiju istinsku ljubav I razumijevanje. Razmislite da li ste se radi materijalnog uspjeha, prestiža, ili karijere spremni žrtvovati vlastite emocije, ili odnose bez obzira na vrstu ( partnerski, poslovni, prijateljski),odnosno potencijalno stvaranje te opstojnost istih.

U poslovnim pitanjima karta novca sugerira na posao s dobrim, stabilnim primanjima ,mogućnost povećanja plaće, odnosno prelaska na bolje plaćeno radno mjesto što omogućuje da možete planirati ili realizirati zahtjevnije financijske projekte / situacije. Ako ste poduzetničkog duha ulaganje u vrijednosne papire, nakit, dago kamenje…. može vam biti dobar zalog za poznije godine života. Ako ste u potrazi za pozajmicom iii kreditom karta sugerira na veću sumu novca. Ako pak razmišljate o partnerstvu ili privatnom poduzetništvu ono bi za vas financijski moglo biti isplativo kroz dulji vremenski period.

Zdravstveno karta novca sugerira na prekomjernu težinu, Povišen kolesterol, povišena razina triglicerida, respiratorne probleme, dijabetes