Hello!
How are you? I'm a little bit sick right now, so I have a lot of time to read. So, today I thought I would give you a Review about 1984 by George Orwell. But I will write it in my mother tongue language which is Hungarian. I will write Hungarian Reviews about books I read in Hungarian, but I will write English ones too about books I read in English. So let's begin! (With translating this)

Hello!
Hogy vagytok? Én egy kicsit beteg vagyok,szóval egy csomó időm van olvasni. Mára egy értékeléssel készültem George Orwell 1984 című könyvéről. Magyarul fogom írni ezt, ahogyan mindegyik értékelésemet, aminek a könyvét magyarul olvastam. Az angol könyvekről készült értékeléseim pedig angolul lesznek.

1984, book, and books image

Szóval, ne szaparítsuk tovább a szót, lássuk is mit gondoltam a könyvről.

Ezt a könyvet az iskola miatt olvastam el, hiszen ez lett idén az egyik kötelező olvasmányunk,de amúgy is szerettem volna elolvasni, hiszen BookTube-n elég sokan beszélnek arról,mennyire jó könyv is ez. És meg kell mondjam, nem csalódtam.

A könyv egy olyan világban játszódik,ahol csak az van,amit modnanak neked és neked úgy kell cselekedned. Figyelnek téged,ébren és még álmodban is. Ha a Párt ellen cselekszel vagy esetleg csak annyit motyogsz álmodban, hogy Le a Nagy Testvérrel, már visznek is el. És még a múltból is kitörölnek. A múltat úgy változtatják,ahogyan szeretnék.Ebben a világban nincs olyan,hogy szabadság.

1984, big brother, and george image

Szinte félelmetes, hogy mennyire hasonlít egy-két elem a mai világra. Bár hálát tudok adni azért, hogy a gondolataim biztonságban vannak és van jogom mást mondani valamiről,mint a többiek. Csak reménykedni tudok, hogy sose fog ez a világ bekövetkezni.

A legijesztőbb számomra a történelem megváltoztatása,hiszen ez azt jelenti, hogy már semmiben nem bízhatsz. Egy hatalmas történelem rajongó vagyok, szóval a tudat már, hogy nem tudnék olyan könyvet olvasni,ahol leírják mi történt a múltban rémisztő.

A másik legrémisztőbb dolog,pedig hogy mi történik a Szeretet-központban.Nem csak megkínoznak és megölnek. Ők átmossák az agyadat és még azokat a dolgokat is eltudják veled hitetni, amik lehetetlenek, sőt nem is tudsz rá másképp gondolni,csak úgy, hogy az tényleg úgy van. Így hitették el végül Winstonnal(a főszereplőnkkel is), hogy 2+2=5 ha a Párt úgy kívánja.

1984, classic, and deep image

Megmutatja, hogy az ember, ha nagyon akarja megtudja változtatni a megváltoztathatlant és a lehetetlent is elltudja hitetni magával és az emberekkel is.Ahogyan Winstonnal is elfogadtatták, hogy ha az ember akarja a talaj felett is lebeghet.

Nem úgy lehet elérni egy ember igazi nyomor állapotát, hogy éheztetjük vagy extrém körülményeknek tesszük ki. Vegyük el tőle a családját, a barátait, a szabadságát s mindazt ami az elme egézsségére szolgál majd a változásra való reményt is. És akkor elértük az ember legnyomorúságosabbb életéhez.

1984, deep, and movie image
Ahogyan Winston is mondta: Addig van szabadság ameddig kimondhatják, hogy 2+2=4 és ezt vették el tőle végül. A szabadságát.

Összefoglalva mindent amit mondtam számomra ez a könyv nagyon sokat jelentett, hiszen kinyitotta a szememet arra,hogy éppen mik is történnek és arra, hogy mi is tudna történni a világban, ha egy ember lenne az élén. A nagy hatalom részegít és borzasztó dolgokra kényszerít.

Meg kell, hogy mondjam az egyik kedvenc könyvem lett,azok közül,amiket idén olvastam,de nem lenne túlzás azt sem állítani, hogy az összes könyv kedvenceimbe is bekerült.Nem is véletlen tehát, hogy 5**/5 csillagot adok ennek a könyvnek.

Kiváncsi vagyok, hogy az osztálytársaimnak mi lesz a véleménye erről a könyvről.(Hiszen mint említettem Iskolai kötelező),mert minél több ember annál több vélemény,amik más részekre is felhívják a figyelmet.

Ennyi lenne a véleményem. Remélem tetszett. Szerdán jövök egy újabb bejegyzéssel, ezúttal angolul.
Puszi és Sziasztok,
Niki

Ui.: Mellesleg ha tetszett a könyv nézzétek meg ezeket a képgyűjteményeket vele kapcsolatban.