Ναι, σε εσένα μιλάω που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές. Να είσαι ευγνώμων για ότι έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα. Μην απαξιώνεις στιγμή τίποτα, γιατί αυτά που εσύ τώρα θεωρείς δεδομένα κάποτε πάλευες να τα αποκτήσεις. Όλα αυτά που έχεις κάνει μέχρι τώρα συμπεριλαμβανότανε στη λίστα με τα "θέλω" σου. Ξέρεις είναι στη φύση του ανθρώπου να μην νοιάζεται για αυτά που έχει και να ξοδεύει χρόνο ώστε να ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες στο έπακρο.

Ναι και εσύ τα θεωρείς όλα δεδομένα. Και κυρίως θεωρείς δεδομένα τα σημαντικότερα αγαθά που έχεις. Η υγεία σου, η οικογένεια σου, οι γνώσεις σου. Όλα αυτά και άλλα πολλά που πάλεψες για να τα αποκτήσεις. Λυπάσαι συνεχώς όταν ακούς κάτι δυσάρεστο, αλλά ποτέ δεν έβαλες τον εαυτό σου στη θέση αυτών των ανθρώπων που συνεχώς ταλανίζονται από τα προβλήματα. Και εσύ σωπάζεις. Δεν μιλάς, δεν διεκδικείς και δεν κάνεις τίποτα ώστε να απολαύσεις όλα αυτά που έχεις. Αχαριστία; Μάλλον όχι. Αδιαφορία!

Φρόντισε λοιπόν από εδώ και στο εξής να ευγνωμωνείς όλα τα αγαθά που έχεις και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Η ζωή ποτέ δε ξέρεις πως θα σου φερθεί και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να είσαι έτοιμος για ότι σου προφυλάσσει το μέλλον.

Να είσαι καλά,
Sue
xx