Már többször szemezgettem az írás kihívásokkal, de még sosem mertem elkezdeni. Most sem úgy határoztam el magam, hogy 30 napon belül megcsinálom, hanem amikor jön az ihlet, akkor megírom ezt a 30 cikket.

1. Magyarázd meg a neved jelentését!
Engem Lilinek hívnak, ami összességében nem annyira különleges név. Két betűből áll összesen.. De én ennek ellenére szeretem. A nővérem találta ki hogy Lilinek hívjanak, mikor ő még csak három és fél éves volt. Utánaolvastam, hogy mit is jelent ez a név, de őszintén nem jutottam sokra. Vannak olyan fórumok ahol azt írják, hogy legényt, fiúcskát jelent, míg mások szerint azt, hogy isten megesküdött. Szerintem nem lehet túl nagy jelentése, szimplán a Liliána név leegyszerűsítése.
De nem is az a fontos, hogy mit jelent a név. Nem a név jelentése határoz meg téged, hanem te a név jelentését. Sokkal fontosabb, hogy a személyiséged minél színesebb és egyedibb legyen. Sokan írták a fórum alá megjegyzésben, hogy szerintük a Lili egy picsás név, és hogy nem illik rájuk, mert ők inkább fiúsak. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Attól, hogy vannak olyan Lilik, akik picsásan viselkednek, maga a név nem picsás. Ha inkább fiús vagy, akkor is "illik" rád a név, már csak azért is mert legény a jelentése. De ezek szerintem megint csak sztereotípiák, amiket alacsony értelmiségi szinttel rendelkező emberek hoztak létre.

Visszatérve a fórumokra, az alábbi jellemzést találtam a Lilikre: "Nem tud másoknak alárendelődni, sokszor öntörvényű. Szereti a művészetet, ebben tud kiteljesedni. Az anyagiak hajszolása sokszor ejtheti csapdába.", és ez rám teljesen igaz. Na jó, azért így tizenévesen az anyagiak hajszolása rész nem annyira. De tényleg így van, hogy azt csinálok, amit én jónak tartok, és csak saját akaratomból engedelmeskedek másoknak. A művészetekről már nem is beszélve: imádok énekelni, az énekkarral már a "fél világot" beutaztam, nyolc évig zongoráztam, Európa-bajnok táncos vagyok, és imádok festeni. Úgyhogy hálás vagyok, amiért ezt a nevet kaptam, mert ezzel csak megerősítést nyert a határozott személyiségem, valamint a művészet iránti szeretetem.