Avagy; álmokból célok

17 évesen, 11.-esként nyelvvizsga, osztályozó vizsga és előrehozott érettségik előtt...úgy érzem ennyi.
Elfáradtam.
A folyamatos teljesítési kényszer egy ideig doppingot adott de most az első akadály előtt...kimerültem.
Azt akarom, hogy minden rendben legyen, de az egyik felemet már pusztán nem érdekli az egész.
Hol van a motiváció amikor szükség van rá?
Hányszor feküdtél már le úgy aludni, hogy: "Igen, most mindent beleadok, holnap egy új ember leszek!" - én számtalanszor.
Elköteleztem magam az egészséges étkezés mellett, de nem láttam eredményt, meg az a csokis keksz is olyan jól nézett ki...
Megfogadtam azt is hogy minden nap edzek - 2 hét múlva a folyamatos hajmosás és hajvasalás elvette a kedvem.
Arról már nem is beszélek, hogy az egész délutánomat az interneten töltöm, méghozzá olyan dolgokkal amik akkor mosolyt csalnak az arcomra, de mikor este 10-kor felpillantok és rájövök, hogy nem csináltam semmit, nem tanultam semmit, nem beszéltem a családommal és a legszörnyűbb - nem gondoltam semmit.
Idézeteket olvasok, hogy motivált legyek. Hat is! - kb. fél óráig

A minap is éppen egy Youtube fekete lyukba csöppentem bele, amikor megtaláltam ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=2Lz0VOltZKA&list=PLzEK2I9WgUFYWny_GpEyvOFaXwapix4vI&index=11&t=10s

Ráébresztett arra, hogy a motivációban nem lehet megbízni. Mert a motiváció csak egy lendület, amely el fog múlni. Na most a kérdés az, hogy hajlandó vagy-e feláldozni a nyugalmadat, a kényelmedet céljaid érdekében? (Valóban remek videó volt és megéri megnézni.)

Az első kérdés amit fel kell tenned magadnak, még mielőtt bármit is elkezdesz:

Mi az álmod?

fitness, girl, and fit image fashion, outfit, and style image books, library, and new image food, paris, and travel image
Legyen az bármi, egy szexi bikini a strandon; számlaegyenleg ami hosszabb, mint a telefonszámod; ösztöndíj álmaid egyetemén; körberepülni a világot; bármi.

Sokszor jobb megtartani magadnak az álmaidat, hisz az emberi irigység határtalan. Azt fogják mondani, hogy lehetetlen, mert szemeid csillogásában a saját bukásukat látják.

Készen állsz megtenni mindent, de tényleg mindent?

Image removed girl, bed, and style image
Sokkal több időt kell magadra szánnod. De megéri.

Szokásokat nehéz kreálni, de még nehezebb megváltoztatni. Először fájni fog. Fizikailag és mentálisan. Minden érdekesebbnek és komfortosabbnak tűnik. De ne feledd: A kihívások által fejlődünk.
Igen: nem fogsz ráérni arra a bulira, nem fogod megenni azt a pizzát, nem fogsz negatív energiájú emberekkel barátkozni, és igen előre fogsz haladni, és igen térden kúszva haladsz a cél felé és igen megfogja érni.

Hisz nem fájdalmasabb semmi, mint arra gondolni:
Mi lett volna ha...

Bobi.Q
Bobi.Q
@BobiQueen