Iets dat tegenwoordig erg veel invloed op ons heeft is social media. Je ziet het overal en hoort er veel over. Een van deze sociale media is We Heart It, dit is een sociale media waar men foto’s deelt verzamelt en liked.

Om te onderzoeken hoe dit precies in zijn werk gaat hebben wij een verzameling gemaakt van reisfoto’s van verschillende bestemmingen over de hele wereld. Deze verzameling krijgen onze volgers weer te zien en zo worden deze afbeeldingen verder verspreid.
Ook kunnen mensen die zoeken naar reisfoto’s onze verzameling tegenkomen en onze afbeeldingen liken. Veel van deze afbeeldingen worden opnieuw geliked door anderen, waardoor de volgers van deze persoon deze afbeeldingen ook  weer te zien krijgen.

Om te kijken hoe gemakkelijk de verspreiding van deze afbeelding gaat, hebben wij een zelfgemaakte reisfoto aan onze verzameling toegevoegd (zie omslagfoto). Deze heeft inmiddels al 22 likes. Hieruit kunnen we concluderen dat de verspreiding van bijvoorbeeld reisfotografie tegenwoordig erg makkelijk en snel gaat.