Ariel

Ariel on yksi Disneyn klassikko leffoista. Nuori 16 vuotias Atlantiksen prinsessa rakastuu ihmis prinssiin, pelastaa tämän hengen ja pääse lopulta naimisiin unelmien prinssinsä kanssa.

disney, princess, and ariel image

Lumikki

Lumikki on Disneyn vanhin prinsessasatu. Lumikin molemmat vanhemmat kuolevat tämän ollessa vielä lapsi. Lumikilla on paha äitipuoli joka haluaa, että lumikki kuolee. Lumikki pääsee kääpiöiden luokse asumaan mutta paha äitipuoli lähtee myrkyttämään lumikkia. Lumikin unelmien prinssi kuitenkin pelastaa hänet ja he elävät elämänsä onnellisena loppuun saakka.

disney, princess, and art image

Moana

Moana on polynesialaisen kylän päällikön tytär joka haluaa lähteä merelle ja etsiä pelastuksen kylänsä asukkaille. Hän löytää Maui nimisen “velhon” joka auttaa häntä tehtävässään. Meri on valinnut Moanan kaiken pelastajaksi jo silloin kun hän oli pieni lapsi. Lopulta hän löytää mystisen reliktin jumalattaren ja auttaa tämän ennalleen, jolloin kaikki on pelastettu ja elämä jatkuu mitä parhaimpana, Moana ja Moui pysyvät ystävinä ja Moana palaa perheensä luokse.

moana, art, and disney image

Kaunotar Ja Hirviö

Belle on isänsä, pienen ranskalaisen kylän keksijän prinsessa. Bellen isä eksyy matkalla keksijöiden messuille, linnaan jossa kauhukseen huomaa että linnassa asuu hirviö. Belle rientää pelastamaan isäänsä ja jää tämän puolesta vangiksi linnaaan. Belle ja Hirviö rakastuvat toisiinsa ja Hirviön kirous murtuu jollon hänestä tulee taas ihminen, he menevät naimisiin ja jatkavat yhdessä onnellisina elämäänsä linnassa.

disney, princess, and belle image

Urhea

Merida on androksen prinsessa joka haluaa päättää itse omasta tulevaisuudestaan eikä mennä naimisiin ventovieraan miehen kanssa. Hän hankkii noidalta loitsun joka muuttaa hänen äitinsä karhuksi. Merida pelastaa äitinsä ja lopulta he jatkavat elämäänsä vielä onnellisempana perheenä.

disney, princess, and merida image

Tuhkimo

Tuhkimon oikea nimi on ella, mutta kun tämän vanhemmat menehtyvät hänen ilkeät äitipuoli ja sisarpuolet tekevät tytöstä piian. He saavat kutsun prinssin juhliin minne Tuhkimo ei saa mennä. Tuhkimo saa kuitenkin apua haltia kummiltaan ja pääsee juhliin upeassa juhlamekossa, prinssi rakastuu häneen ja etsii tuhkimon käsiinsä ja kosii tätä. He menevät yhdessä onnellisesti naimisiin ja viettävät loppuelämän yhdessä.

cinderella, disney, and princess image