1- november -2017

Goedemiddag lieve mensen,

Ik weet dat het niet taal-verantwoord is je tekst te beginnen met het woord ''ik'', maar IK ben toch verbaasd geweest over de super leuke, lieve ontroerende reacties die ik gekregen heb op mijn vorige artikel. (Ben je benieuwd naar dit artikel, lees deze dan op mijn profiel onder de naam: En toen was je 20).

Nooit gedacht dat überhaupt 1 persoon op deze aardbol het zou lezen, dus daarom liefde voor jullie jongens en meiden. (of zitten er geen jongens op deze site).

20 is pas het begin. Want ook al voel ik mij oud, laten we eerlijk zijn we staan nog met onze beide voeten aan de start streep van de reis.
De reis? Iris is spiritueel geworden? Ik kan eerlijk zijn, dat ik dat in de loop van de jaren wel geworden ben. Alles over het leven en de natuur boeit me ontzettend en er is zelfs een fase geweest waarin ik de complete vensterbank vol ''geplant'' had met moestuintjes. Zo kluizenaar als ik toen die tijd was, (weinig zonlicht veel Netflix) begon ik ook met mijn moestuintjes te communiceren, ondanks er helaas sprake was van eenrichtingsverkeer...

Waar ik ook een tijd geleden mee ben begonnen is mediteren.
En jeutje wat is dat ontspanning, met zo'n vol hoofd is dat de uitkomst kan ik je vertellen. Ken je dat trouwens? dat je hoofd wel een waterval lijkt te zijn? je vol moeite probeert de verschillende rivieren in 1 te laten stromen? Waarschijnlijk is dit ook wel goed op te merken uit dit verhaal, want ik zeg het je eerlijk, praten met mij is alsof je luistert naar 4 verschillende radio kanalen.

Werken we aan. haha

Voor de mensen die uitgebreid zijn (in breien, niet in gecompliceerd) of Karel moet gevlucht zijn, kon niet meer leven met een kluizenaar zonder een enkel streepje daglicht.

Voor de mensen is er nog een hoop, want als ik ergens achter ben gekomen afgelopen is dat wel het volgen van je ambities.

Gouden regels ambities:

1. Luister niet te veel naar andere (wel als ze dit goed bedoelen, ik bedoel bedank ze maar dat je goddank kluizenaar af bent.)
2. Bedenk je zelf: Ga ik met plezier naar mijn werk? Doe ik wat ik het liefste doe?
3. Leef je leven met passie, neem risico's en laat je niet uitschakelen bij een tegenslag.

Oh wat heerlijk, dat betekend dat je fouten mag maken? Je MOET zelfs fouten maken, want laten we eerlijk zijn wat zou het leven toch een potje saai zijn als je niets zou leren, zou bereiken, zou verbeteren niets om trots op te zijn, want ja je leven was al perfect. (hou op met me)

Veel liefs,

Iris