Οι περισσότεροι δημιουργοί όσο και να ακούγεται περίεργο περνούν περιόδους με στέρηση ιδεών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να έχουν ιδέες... όχι βέβαια!
Η δημιουργία είναι μια συνθέτη διαδικασία που θέλει για να επιτευχθεί , απόλυτο συγχρονισμό σε πνεύμα και σώμα.
Έτσι όταν το πνεύμα & το σώμα δεν μπορούν να συνεργαστούν δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι το κλειδί για μια υπέροχη δημιουργική διαδρομή!

Οι αιτίες που κάνουν το πνευματικό κόσμο του δημιουργού να στερέψει από ιδέες είναι πολλές , δεν γίνετε να αναφερθώ σε όλες , θα αναφέρω κάποιες ενδεικτικά για να δούμε πως επηρεάζει τη δημιουργία μας η πνευματική κούραση.

Φορτωμένες σκέψεις
Αποχή από πνευματικές δραστηριότητες
Αρνητικές σκέψεις

Αυτές είναι μερικές αιτίες που το πνεύμα μας δεν μπορεί να βάλει σε τάξη το δημιουργικό κομμάτι του, αδύνατον να γεννήσει ιδέες όταν είναι γεμάτο με σκέψεις από το τι είπε κάποιος, το τι θα βγει μ αυτό η εκείνο . Βάλε μουσική διάβασε ένα βιβλίο πήγανε περίπατο και σκέψου θετικά μα πάνω απ όλα πάρε ερεθίσματα από πνευματικές δραστηριότητες και κλείσε τη τηλεόραση. Με λίγα λόγια γέμισε το μέσα σου με ότι βοηθάει να δημιουργηθούν νέες ιδέες και μείνε μακριά από τοξικές σκέψεις ανθρώπους και καταστάσεις που δεν σ αφήνουν να προχωρήσεις πνευματικά!

Πόσες φορές είχες μια καλή ιδέα που ήθελες να γίνει η επόμενη δημιουργία σου και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ?
Αυτό είναι μια κατάσταση που μπορεί ν αλλάξει όταν βάλεις σε συγχρονισμό την ιδέα σου με το σώμα σου μερικές αιτίες το σώμα δεν ανταποκρίνεται είναι ...

Κούραση
Πόνος
Προγραμματισμός χρόνου

Όσο και αν θέλουμε δημιουργήσουμε είναι αδύνατον όσο δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το σώμα μας σωστά , η ξεκούραση παίζει μεγάλο ρόλο για να υλοποιήσουμε τη σκέψη μας.
work - life balance
Πολλές φορές από υποχρεώσεις , παιδιά, μαγείρεμα, κήπος εργασία κτλ. αφήνουμε στην άκρη το να δημιουργήσουμε για άλλη μέρα που θα είμαστε πιο ξεκούραστοι.
Εδώ έρχεται η ανάγκη να κάνουμε ένα καλό προγραμματισμό χρόνου, εντοπίστε όλα όσα σας κλέβουν καθημερινά χρόνο. Ακόμα και αν είμαστε άρρωστοι ή πονάμε "πρέπει" να "δημιουργήσω" θα λέμε στο σώμα μας γιατί η "δημιουργία είναι θεραπεία".
Είναι κάποιες ώρες μέσα στη μέρα που νιώθετε μεγαλύτερη ενεργητικότητα...και πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε!
Ο καλύτερος τρόπος είναι ένας.... Κάντε το!

Υπάρχουν πολλά και ποικίλα ζητήματα για να βρούμε τη δημιουργικότητα μας , τόσο τα εσωτερικά συναισθήματα όσο και οι εξωτερικοί περιορισμοί.

Μια ιδέα θα γίνει πράξη και θα έχει υπέροχο αποτέλεσμα!

Και κάτι ακόμα...Το coaching βοηθά:
"Ιδεοκαταιγισμός"
Επειδή η δημιουργική διαδρομή δεν είναι εύκολη θέλει βοήθεια.

Ο όρος ιδεοκαταιγισμός προέρχεται από την μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού "brainstorming" ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Alex Faickney Osborn, αντιπρόεδρο της Αμερικανικής διαφημιστικής εταιρίας BBDO, το 1953 . Ο Osborn χρησιμοποιούσε αυτή τη μέθοδο για να βρίσκει νέα διαφημιστικά για τους πελάτες του.

Στο διαδίκτυο θα μάθετε περισσότερα για τον ιδεοκαταιγισμό , ίσως να είναι για εσάς μια λύση για τη στέρεψη ιδεών και δημιουργίας .

"Όλα τα παραπάνω είναι βιωματικά συμπεράσματα , δημιουργώ με πάθος και φαντασία και έχω περάσει από ξηρασία πολλές φορές ,η κατανόηση των προβλημάτων που ήταν η αιτία με βοήθησε πολύ στο να μπω ενεργά στο εργαστήριο ξανά και ξανά
Να είστε δημιουργικοί"

dominoart