I šta sada nakon svih neuspelih pokušaja da neuspela ljubav ipak uspe? Šta sada kada si odlučio da odeš od mene i odustaneš od ove duge i mučne borbe? Šta sada sada kada sam ja ostala sama u ovome, da za oboje nosim plašt satkan od tuge?
Zašto ja, umesto tebe, spustim glavu od sramote? Zašto ja danima mozgam i tražim krivca, tražim opravdanje zašto je moja ljubav, zapravo, samo kukavica? Zašto ja opraštam ono davno oprošteno što sam sebi nikada nisi oprostio? Zašto ispraćam noći i dočekujem budna jutra? Zašto mene boli tvoj istanjeni obraz? Zašto ti mirno legneš da spavaš dok ja snosim krivicu tvojih neslanih šala? Zašto ja koja sam volela svakim delom svog bića ostajem sama, i nosim ordenje tvog srama? Zašto mene da mrze sve te tvoje lutke? Zašto sam ja kriva što su one bile prečica da zaboraviš i preboliš sve naše zajedničke trenutke? Reci mi, setiš li se noću, kad ne možeš da zaspiš, nas? Da li ti zasuze oči kao nekad i poželiš da vrisneš na sav glas? Reci mi, ko te grli i briše one muške teške suze sad kada nema više nas? Reci mi, je li sve bilo vredno da zauvek izgubiš mene? Reci mi, da li bi kao i ja dao sve da vratiš vreme? Reci mi da li bi vratio onaj četvrtak da me zagrliš još jednom, malo jače? Reci mi da li je i jedna od njih imala barem slične oči kao moje? Reci mi jesu li zamenile moje mesto u tvom srcu kad sve zajedno se zbroje?
Setiš li me se sad kad si uspeo u svemu u čemu sam te podržavala? Setiš li se kako sam te ohrabrivala i navijala? Setiš li se kako sam te grlila, ljubila i čekala?

Hiljadu pitanja bih te pitala, ali nemam priliku. Ako je ikad budem i imala, znaš me, tvrdoglava i ponosna.. neću je iskoristiti. Nosem parajući nebo ću produžiti dalje, svesna sama da boliš idalje. Ako ikad budeš poželeo, nemoj da se javiš, bolje je.. za oboje. Ni ti nisi više onaj stari. Nisam ni ja. Od one velike ljubavi, ostalo je razočarenje i izdaja. Ostala su prazna obećanja, prazne reči, dve prazne osobe koje beže i izbegavaju susret pogleda. Pogled bi im rekao mnogo toga. Pogled bi rekao sve što se već dugo skriva. Jedino što se sigurno zna, nisam ja ni za šta kriva.
Gomila velikih snova... i na kraju, ništa.