Όλα μα όλα είναι κύκλος; Πράξεις,συμπεριφορές,συναισθήματα,πάθη,λάθη όλα είναι κύκλος; Και αν δεν είναι κύκλος τότε τι είναι; Και γιατί κύκλος κι όχι τετράγωνο ή πεντάγωνο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
''Ως κύκλος ορίζεται ο γεωμετρικός τόπος των σημείων του επιπέδου που ισαπέχουν από ένα δεδομένο σημείο''.Τι σχέση μπορεί να έχει όμως ένα σχήμα; Ένα γεωμετρικό σημείο με την ίδια τη ζωή; Τι μπορεί να ξέρει ένα σχήμα για τη συνέχεια της ζωής τόσο της δικής μας όσο όλων των ανθρώπων;
Πολλά ερωτήματα χωρίς κάποια προφανή και συγκεκριμένη απάντηση. Εκτός από μια..η ζωή συνιστά κύκλο για τον απλούστατο λόγο ότι όλα έχουν αρχή και τέλος: Όπως για παράδειγμα το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το πατρικό σπίτι, οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, ακόμα και η ίδια η ζωή.Ωστόσο,άπαξ και συναφθεί η αρχή με το τέλος στον κύκλο είναι αρκετά δύσκολο -ακατόρθωτο-να αντιληφθούμε πού είναι η αρχή και πού το τέλος. Κι αν επιλέξουμε λάθος σημείο ως αρχή και ως τέλος; Κι αν δε τελειώνει πράγματι εδώ; Όπως είναι φανερό η διαδικασία αυτή ταυτίζεται με την ίδια τη ζωή.
Στη ζωή συνήθως μπορούμε να αντιληφθούμε ίσως ευκολότερα κάποιες φορές την αρχή, "σήμερα αρχίζω να ζω", "σήμερα πήγα πρώτη φορά σχολείο" ή και κάποιες φορές το τέλος "τελευταία μέρα σχολείου" ή "έφυγε και δεν θα τον ξαναδώ ποτέ". Όμως τις περισσότερες φορές το τέλος και η αρχή δεν είναι τόσο προφανείς, αφού μπορεί το τέλος να είναι φαινομενικό ή περιστασιακό ή από τη μια πλευρά, το ίδιο και η αρχή,πιο δύσκολα βέβαια, λόγου χάρη: "ξεκίνησα να κάνω παρέα με την Δήμητρα και τη θεωρώ φίλη μου", εγώ μπορεί να θεωρώ τη Δήμητρα φίλη μου, εκείνη όμως μπορεί και όχι άρα η αρχή που λογίζεται ως ''αρχή του κύκλου'' δεν υφίσταται πραγματικά.
Επιπλέον, οι κύκλοι δεν έχουν όλοι το ίδιο εμβαδόν. Άλλοι είναι μικροί, άλλοι μεγάλοι, άλλοι μικροσκοπικοί και άλλοι τεράστιοι, όπως συμβαίνει και με τους κύκλους της ζωής που συνοδεύουν τα άτομα σε συγκεκριμένες εκφάνσεις της ζωής τους, που άλλες εκφάνσεις έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και άλλες μικρότερη.
Τι να πει κανείς και για τον συναισθηματικό κύκλο... Ο πιο βαθύς και δυσπρόσιτος,αυτός που κατακερματίζει ψυχές και ενώνει πνεύματα συλλήβδην. Δύσκολο να αναγνωριστεί,να αρχίσει και πόσο μάλλον να τελειώσει. Άραγε εάν τελειώσει μια σχέση, κλείνει ο κύκλος που την περιβάλει, κλείνει όμως και ο ίδιος ο κύκλος των συναισθημάτων που τον συντρόφευε; Η απάντηση είναι απλή και είναι αποφατική.ΌΧΙ. Αυτός συνεχίζει να υφίσταται ξανά και ξανά χρόνια και χρόνια μέχρι να δημιουργηθεί κάποιος καινούριος ή μέχρι να επουλωθεί ο παλιός ή μέχρι να επανέλθει ο ήδη υπάρχον-παλιός.
Συνεπώς ο κύκλος μας συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Είτε είναι σε βραχύβια (διαβάζω ένα λογοτεχνικό βιβλίο) είτε σε μακρόχρονη διάρκεια (ζω). Έτσι ο άνθρωπος από την πρώτη μέρα της ζωής του βρίσκεται μέσα σε νοητά σχήματα, τα οποία οι "ειδικοί" ονόμασαν κύκλους

*Γεια σας! Είμαι νεαρή σπουδάστρια δημοσιογραφίας και αυτό είναι το πρώτο κείμενο που δημοσιεύω εδώ και γενικά.. ελπίζω να σας αρέσει!